Cu dezastrul Galaxy Note 7, Samsung a pierdut cateva miliarde de dolari in 2016. Gigantul sud-coreean a investit foarte mult timp si efort pentru a repara cumparatorilor modelul Galaxy Note 7, in asi recastiga reputatia precum si in identificarea cauzelor din spatele exploziilor acestui model. Lansarea Samsung Galaxy S8 este cel mai mare pariu pentru a da uitarii modelul Note 7. Prin urmare, nu este surprinzator faptul ca toti ochii au fost atintiti pe zvonurile aparute despre noul model Samsung Galaxy S8.

Curios despre Samsung Galaxy S8? Iata tot ce stim:

Data lansarii Samsung Galaxy S8
Era de asteptat ca data lansarii modelului Samsung Galaxy S8 sa fie undeva prin februarie 2017, dar datorita faptului ca modelul Note 7 a fost un fiasco, Samsung motiveaza aceste intarzieri datorita investigatiilor modelului Note 7, dar si schimbarile mojore de design ce au survenit in cazul noului model Galaxy S8.
Se presupune ca data la care se va lansa modelul Galaxy S8 este 29 martie 2017, iar la vanzare vor aparea incepand cu 21 aprilie 2017.

Pret Samsung Galaxy S8
Pretul acestui model este inca un mister, dar cateva indicii arata ca noul model va avea un pret usor mai ridicat fata de modelul Galaxy S7 datorita schimbarilor majore. Se zvoneste ca pretul modelului Galaxy S8 va fi cu 15 – 20% mai mare fata de predecesorul sau Galaxy S7.

Display Samsung Galaxy S8
Recenta fotografie ce se banuieste a fi a noului model Samsung Galaxy S8 arata ca display-ul ocupa tot spatiul lateral si foarte putin din carcasa de sus si de jos este vizibila.
Samsung Galaxy S8 va avea un display 4K de 5,5 inch(2160×3840) Super Amoled si se va lauda cu o densitate a pixelilor impresionanta de 806ppi.

Scanner iris Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8 va avea incorporat un scanner pentru iris care ii va ajuta pe utilizatori sa deblocheze telefonul doar uitandu-se la el. Aceasta caracteristica si-a facut mai intai debutul pe modelul Note7, deci nu va fi o noutate.

Samsung Galaxy S8 va veni in doua variante
Unele zvonuri sugereaza ca Samsung ar putea lansa modelul Galaxy S8 in doua variante cu doua dimensiuni ale ecranului – 5,7inch si 6,2inch. Varianta mai mare este de asteptat sa fie numita Galaxy S8 Plus care va avea numarul de model SM-G9550/SM-G9550X, iar varianta mai mica Galaxy S8, se spune ca va avea numarul de model SM-G9500 / SM-G9500X.

Samsung Galaxy S8 nu va avea butonul „Acasa”
La noul model Galaxy S8 va lipsi din partea frontala jos butonul cu care utilizatorii erau invatati la modelele mai vechi.

Scanner de amprenta digitala Samsung Galaxy S8
In mod traditional, toate smartphone-urile Samsung au integrat senzorul de amprenta digitala pe butonul „Acasa”, dar in cazul noului model Galaxy S8 acesta poate fi amplasat in partea din spate a telefonului.

Samsung Galaxy S8 va avea asistent virtual
Samsung va folosi versiunea Bixby, care va fi noul asistent virtual folosit in mare parte pentru toate aplicatiilenative care vor veni pre-instalate pe noul model Galaxy S8. Un zvon separat indica faptul ca Bixby va fi numele vocii masculine a asistentului, in timp ce vocea masculina va fi numita Kestra.
Se spune ca pe modelul Galaxy S8 va exista un buton dedicat, pozitionat pe partea stanga, pentru a activa Bixby. Asistentul virtual va fi capabil sa recunoasca textul precum si sa identifice obiecte in imagini in conformitate cu Sammibile. Mai mult decat atat se zvoneste ca acesta ofera suport in opt limbi.

Procesor Samsung Galaxy S8
Galaxy S8 va fi probabil propulsat de un procesor Snapdragon 835 SoC de la Qualcomm, dar o alta varianta ar fi Exynos 8895. Acesta va fi asociat cu o memorie RAM de 6GB sau 8GB.

Samsung Galaxy S8 va avea un display sensibil la presiune
Samsung poate integra o tehnologie de afisare sensibila la presiune.In special, aceasta tehnologie este de asteptat sa lucreze in mod similar Apple 3D Touch prezenta cu 6s iPhone. Tehnologia va fi capabila sa faca distinctia intre o apasare usoara si una mai profunda, care sa permita accesul la mi multe functii doar prin apasare.

Stocare Samsung Galaxy S8
Se zvoneste ca modelul Galaxy S8 va veni cu o varianta de stocare de 256GB. Nu este clar daca acest lucru va fi singura optiune de stocare, sau una dintre variantele de stocare puse la dispozitie pe piata. Samsung poate urma traditia prin adaugare unui slot microSD separat pentru extinderea momoriei, asa cum a facut la predecesorul modelului Galaxy S8 pentru extinderea memoriei.

Jack-ul audio Samsung Galaxy S8
Exista zvonuri cum ca Samsung va scapa de vechiul standard audio de 3,5 mm si va veni in schimb cu un adaptor de 3,5 mm pentru casti tip C, la fel ca la Apple. Dar se zvoneste ca va lansa si casti fara fir.

Samsung Galaxy S8 Continuum – cum ar fi
In cele din urma, Galaxy S8 este, de asemenea, asteptat sa vina cu ceva similar caracteristicii Continuum, populara pe dispozitivele mobile cu Windows 10. Acest lucru inseamna ca ai putea folosi smartphone-ul pe post de PC prin conectarea la un monitor, iar tastatura si mousul prin Bluetooth(probabil). Aceasta caracteristica este numita Samsung Desktop Experience.

Sistem de racire Samsung Galaxy S8
Samsung va opta pentru acelasi sistem de racire prin tuburi de caldura, care a fost folosit si la Galaxy S7 pentru a disipa caldura. Sistemul de racire prin tub preia caldura procesorului si o disipa.

Acumulator Samsung Galaxy S8
Se zvoneste ca Samsung Galaxy S8 va veni cu un acumulator de 3250mAh, dar un raport sustine ca bateria va avea doar 3000mAh, la fel ca si cea de la Galaxy S7. Pe de alta parte, capacitatea bateriei Galaxy S8 Plus poate fi 3500mAh, mai mica decat bateria 3600mAh a modelului Galaxy S7 Edge.